Sofia Fysio Centers behandlingsmetoder

OMT – Ortopedisk Manuell Terapi – är ett specialistområde för sjukgymnaster där utbildningen är uppdelad i 3 steg. Utbildningen ger en bred och djup kompetens för  undersökning och behandling av rygg-nack-led- och muskelsmärtor. Efter en noggrann undersökning utformas en behandlingsplan med manuella tekniker. Förståelse för funktionsproblemen är viktig, varför vi lägger stor vikt vid genomgång av anatomi, funktion och uppkomstmekanismer till besvären.

Dry Needling. Den vanligaste orsaken till att uppsöka sjukvård är smärta. Dry needling en accepterad smärtlindringsmetod.

Idrottsmedicin – bedömning och behandling av motions- och idrottsbesvär på motionärer eller elitidrottare oavsett ålder.

Ortopedisk-kirurgisk rehabilitering – efter en operation för en fraktur, ledförslitning eller idrottsskada hjälper vi dig tillbaka med individuell rehabilitering.

Laserterapi. Genom att stimulera en cell med ljus kan man påverka cellens funktion. Huden behöver t.ex. ljus för att producera vitamin D. Att stimulera en cell med ljus kalas photomodulation. Laser är en ljusförstärkare, en ljuskälla som avger monokromatiska ljus, d.v.s. ljus i endast en färg. Laser används som ett alternativ till inflammationshämmande mediciner. Patienter med arthros eller whip-lash-skador har särskild stor nytta av laserbehandlingen, eftersom smärtreducering gör att patienten kan komma i rörelse igen. Att använda laser är ofarligt.

Redcord. Behandling av muskler och leder med speciellt utvecklade övningar i redcords sling/repsystemsyftar till att återställa smärtfria rörelsemönster och uppnå funktionell förbättring. Redcords slingbehandling har visat god effekt på besvär såsom -nackbesvär (inkl. whiplash, stel nacke), huvudvärk, – smärta och besvär i höft/bäcken (inkl. foglossning)., – ryggbesvär (inkl. diskbråck och lumbago), – smärta i arm/skuldra ( inkl. impingement och tennisarmbåge.